Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Opinie expert: Salariile majorate promise de Ministerul Muncii – o picătură în ocean

3 oct. 2013,, 17:28   Societate
3597 2
Foto: adevarul.es
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a venit cu promisiunea de a mări cu 29% lefurile pentru angajații din domeniul serviciilor sociale, începînd cu ianuarie 2014. Unii experți din domeniu spun că aceste majorări vor fi infime comparativ cu necesitățile reale existente.

Sergiu Iurcu, șef-adjunct al Departamentului Protecției Social-Economice a Confederației Naționale a Sindicatelor a spus pentru NOI.md că sindicatele au înaintat numeroase demersuri Guvernului, în care solicitau majorări de salariu reale, reieșind din minimul de existență și salariul minim. «Aceste majorări de 29% sînt cu mult sub cele necesare real. Avînd în vedere că minimul de existență are o valoare stabilită pentru 2013 de 1600 lei, iar salariul minim este de 600 lei, vedem că ultimul nu poate acoperi nicidecum cuantumul minimului de existență. Noi am cerut și vom continua să cerem de la ministrul Muncii ca majorările operate să fie mult mai mari”, a mai spus expertul.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a mai anunțat că în vederea majorărilor, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, vor fi alocate circa 15 milioane de lei. „Da, acești bani și aceste majorări sînt prevăzute în buget, dar, de fapt, ei sînt o picătură în ocean. Confederația Națională a Sindicatelor va organiza chiar mîine o masă rotundă cu partenerii sociali în contextul aniversării muncii decente, la care vom dezbate problema întreprinderii măsurilor care ar îmbunătăți situația în domeniul respectiv”, a mai spus Sergiu Iurcu.

Menționăm că, pe 7 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Muncii Decente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?