X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ioniță: Republica Moldova acum se află într-o situație nu prea bună de finanțare

18 mai. 2018,, 07:30   Economie
3614 2

Republica Moldova acum se află într-o situație nu prea bună de finanțare.

Acest lucru este legat de mai mulți factori printre care contextul politic și capacitatea redusă de a identifica prioritățile. Declarația a fost făcută de expertul economic Veaceslav Ioniță în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, în cadrul vizitei la Chișinău, comisarul pentru politică regională a Comisiei Europene, Corina Crețu, a menționat și despre dezvoltarea regională. „Or, Republica Moldova acum trebuie să negocieze în mod special cu Uniunea Europeană susținerea pe dezvoltarea regională. Potrivit lui, Moldova, împreună cu comisarul european, trebuie să identifice noi priorități pentru dezvoltarea regională.

Editorialistul Nicolae Negru consideră că fără o redistribuire a banilor nu se poate spune că se va reuși ceva legat de dezvoltarea regională. „Totul se adună la Chișinău, toate întreprinderile sînt aici. Chișinăul trebuie să facă anumite sacrificii”, este de părere Nicolae Negru. Potrivit lui, pentru dezvoltarea regională este nevoie de o strategie, dar și de perseverență politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?