X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Moldoveanca ce a topit inima Reginei Elizabeta a adus 8 camioane de ajutor umanitar acasă

17 mai. 2018,, 10:10   Societate
12619 0

Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au sosit în Republica Moldova. Ajutoarele umanitare sînt destinate copiilor de la Centrul de zi pentru copii cu dizabiități „Phoenix” din or. Rîșcani și copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Ajutoarele au ajuns în țara noastră grație Asociației „Moldova-AID”, a cărei fondatoare este Victoria Dunford, reprezentantă a diasporei noastre din Marea Britanie și a Asociației britanice CHUWA (Comunication Workers Union Humanitarian Aid).

Astăzi, primele ajutoare umanitare s-au îndreptat către copiii de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Cei 513 elevi ai Liceului au rămas încîntați de darurile primite, organizînd și un program artistic deosebit pentru oaspeții din Marea Britanie.

În discursul său, șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, Olga Coptu, a apreciat efortul de implicare în acest act de binefacere al conaționalei noastre Victoria Dunford și a lui Vlad Trofim, fost elev al Liceului, actualmente stabilit în Anglia, menționînd că BRD îi susține pe membrii diasporei care vor să organizeze sau să desfășoare diverse activități în Republica Moldova. Totodată, șefa BRD a adus mulțumiri asociațiior care au contribuit la aducerea ajutoarelor umanitare.

La rîndul său, Victoria Dunford le-a mulțumit colegilor săi pentru colaborare și BRD-ului pentru susținere la realizarea acestei misiuni, subliniind că este imposibil să faci ceva fără o echipă și fără încrederea oamenilor. „Am format „Mad-AID” ca să ajutăm și ne reușește datorită donatorilor, instituțiilor publice care ne oferă suport. Este o muncă enormă”, a afirmat Victoria Dunford. Către final, reprezentata diasporei noastre din Marea Britanie, le-a spus copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv că totul e posibil în viață, subliniind că trebuie să viseze, să știe ce-și doresc și să muncească.


Asociația „Moldova-AID” a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, avînd scopul de a distribui echipamente medicale, ecipamente și tehnologii specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în Marea Britanie.

În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale, case de copii, cetățeni etc. Începînd cu anul 2015, Asociația „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA. Membrii CHUWA sînt angajați ai Rețelelor de Comunicații ale Regatului Unit, care în timpul liber distribuie în toată Europa ajutoare umaitare cu mașinile puse la dispoziție de Royal Mail (Poșta Regală).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?