Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oficial ungar: Summitul de la Vilnius - o etapă decisivă în procesul de integrare europeană a RM

2 oct. 2013,, 16:46   Societate
3163 1
Foto: noi.md
Ungaria se arată optimistă privind parcursul european al R. Moldova. Cel puțin așa a declarat, astăzi, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei la Chișinău, Mátyás Szilágyi, în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Corman, transmite NOI.md.

Mátyás Szilágyi a subliniat că Ungaria susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, subliniind că summitul de la Vilnius reprezintă o etapă decisivă în procesul de integrare europeană a R. Moldova. Referindu-se la exportul vinurilor moldoveneşti pe piața europeană, diplomatul a menționat că Ungaria susține plenar decizia privind majorarea cotelor de export a vinurilor moldovenești pe piața UE.

La rîndul său, Igor Corman a exprimat gratitudine părții ungare pentru susţinerea obiectivelor europene ale țării noastre. Șeful Legislativului a punctat faptul că R. Moldova contează în continuare pe sprijinul Ungariei, în special a eurodeputaților, în promovarea agendei europene în Parlamentul European.

Totodată, Igor Corman și Mátyás Szilágyi au discutat și despre o eventuală vizită, la Chișinău, a preşedintelui Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér, la începutul anului viitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?