X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Valea rîului Lopatnic între satele Corjeuţi şi Caracuşenii Vechi, Briceni (FOTO)

18 oct. 2020,, 21:33   Societate
21527 1

Portalul moldovenii.md a amintit în treacăt despre rîul Lopatnic în una dintre publicaţiile anterioare Rîurile din Nordul Republicii Moldova, în acel material, însă, s-a vorbit în mare parte despre alte rîuri – Racovăţ, Draghişte, Ciuguru.

Această publicaţie a apărut concomitent cu cea despre Defileul Borta Ciuntului, care a fost de fapt, continuarea celei dintîi şi a venit să o completeze.

Lopatnicul îşi are începuturile la Nordul îndepărtat al Republicii Moldova, curge prin centrul raional Briceni şi o serie de sate din raionul Briceni în direcţia sud-vest, fiind un afluent de stînga al rîului Prut, la fel ca majoritatea rîurilor din Nordul ţării noastre.

Călătoria noastră a început din satul Corjeuţi, un sat mare, frumos şi bogat, mai bine zis de la marginea acestuia. Am fost surprinşi de pitorescul peisajului, cînd ne-am pomenit acolo. De-a lungul malului drept al rîului este situată măreaţa stîncă Ţiglău, care e ca o poartă a satului. O stîncă asemănătoare cu aceasta am văzut în defileul Feteşti, raionul Edineţ. Numai că stînca Ţiglău arată mai impunător, ridicîndu-se deasupra văii cu circa 80-90 de metri. Stînca este plină cu peşteri naturale săpate parcă în ea, mai există o mulţime de legende, cunoscute din timpuri străvechi.

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?