X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

OSCE salută înțelegerile la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul

26 apr. 2018,, 16:31   Politică
3856 2

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) salută semnarea deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană, informează Noi.md.

Declarația a fost făcută de secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, la New York, în cadrul unei întrevederi cu ministrul moldovean de externe, Tudor Ulianovschi. Potrivit reprezentantului OSCE, documentul semnat de Chișinău și Tiraspol reprezintă un pas important în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Potrivit lui, negocierile în procesul de reglementare transnistreană au înregistrat progrese notabile, inclusiv datorită deschiderii și voinței politice ale ambelor părţi. Oficialul a menționat că OSCE va susține eforturile participanților la negocieri pentru soluționarea diferendului transnistrean, cu respectarea principiului suveranității și integrității teritoriale a Moldovei, cu acordarea unui statut special pentru Transnistria.

Tudor Ulianovschi a apreciat poziția OSCE, menționînd că soluționarea problemei transnistrene este unul dintre obiectivele de bază ale programului de guvernare.

Tudor Ulianovschi efectuează o vizită la New York, unde participă la reuniunea Adunării Generale a ONU privind construcția păcii durabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?