X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: Statele occidentale nu sunt interesate de viitorul civililor din Siria

26 apr. 2018,, 08:10   Externe
2097 0

Statele occidentale nu sînt interesate de viitorul civililor din Allep şi Ghuta de Est, în contextul în care militanţii reţelelor teroriste au fost eliminaţi din regiune, a declarat, miercuri, Vladimir Chizhov, ambasadorul Rusiei la UE, relatează site-ul agenţiei Tass.

”Cînd forţele armatei siriene au eliberat Allep şi Ghuta de Est de sub ocupaţia teroriştilor, comunitatea internaţională a fost foarte vocală susţinînd a avut loc o catastrofă umanitară acolo. Sutem surpinşi de acest fapt. După ce problema teroriştilor a fost rezolvată, nimănui nu i-a mai păsat de viitorul sirienilor care continuă să trăiască acolo”, a declarat ambasadorul rus.

Rusia a apărat în repetate rînduri Siria, mai ales în cazul atacului chimic comis în regiunea Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad. Ulterior, o coaliţie formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Siria se confruntă, începînd din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?