Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

CUTREMUR resimțit și la Chișinău. Este cel mai puternic din acest an

25 apr. 2018,, 20:45   Societate
12656 0

Un cutremur de magnitudine 5 s-a produs în această seară în zona seismică Buzău- Vrancea, anunță INFP, scrie digi24.ro.

Seismul s-a produs la ora 20:15, la adîncimea de 144.738 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe Covasna (12km), Întorsura Buzăului (25km), Tîrgu Secuiesc (27km), Nehoiu (35km), Sfîntu Gheorghe (52km).

Este cel mai puternic seism înregistrat anul acesta. În luna martie, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4.4.

Astfel de mișcări pot fi utile pentru că eliberează din tensiunea acumulată în zona seismică Vrancea, spune Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP.

"Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară destul de mică. Eliberează energia într-o zonă de cîțiva kilometri. Dacă ne referim la acumularea de energie în zona Vrancea, e totuși la o scara mai mare. Aceste cutremure mici mai eliberează ceva din tensiune, mai reușesc într-un fel să amîne producerea unuia mare, dar nu pot elimina producerea unui cutremur mare", a spus directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian.


"Nu se poate face o previziune decît la o scară mare de timp. Putem spune foarte aproximativ că ne așteptăm la cutremur mare. Din păcate știm că Vrancea poate producer cutremure mari. O predicție, să spui exact data, nici măcar anul nu se poate spune - de ani buni se tot fac astfel de preziceri și toate au dat greş", a spus Mircea Radulian.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?