X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Google schimbă designul Gmail

26 apr. 2018,, 04:02   Ştiinţă şi IT
3259 0

Google schimbă designul Gmail pentru prima dată din 2013 încoace, în încercarea de a concura mai bine Microsoft Outlook, scrie Reuters.

Acesta este cea mai mare schimbare în cadrul G Suite, pe măsură ce Google vrea să captureze mai mulți clienți de la suita Microsoft Office.

Anterior, G Suite a adăugat mesagerie instant și posibilitatea realizării de tabele.

Google și-a trecut serverele pe procesoare inteligente


Acum, Google spune că a restructurat bazele de date folosite pentru stocarea emailurilor, a unificat trei sisteme diferite care sincronizau mesajele pe diverse dispozitive și a upgradat calculatoarele care susțin serviciul.

Mai exact, Google a trecut la propriile procesoare TensorFlow. Acestea sînt construite pentru inteligență artificială, iar cu ajutorul lor pot fi utilizate facilități precum ”reply sugerat” și “nudges” – pentru email-uri uitate.

Schimbarea serverelor care susțin Gmail va aduce și alte funcții inteligente, precum învățarea automată (machine learning – n.r.), identificarea automată a spamului și prezicerea emailurilor care sînt mai importante pentru utilizatori.

Google nu este singura companie de internet care își proiectează procesoare proprii: Facebook face același lucru, rețeaua socială vizînd tot inteligența artificială.

Gmail are 1,4 miliarde de utilizatori

Gmail este utilizat de către 1,4 miliarde de oameni de pe planetă în fiecare lună.

Din cauză că necesită o conexiune constantă la internet, dar și din cauza breșelor de securitate, companiile vor să aibă posibilitatea de a controla serviciul de email.

Departe de Microsoft

Analiștii estimează că G Suite a generat anul trecut venituri totale de 2 miliarde de dolari pentru Google, însă această sumă este de zece ori mai mică decît Microsoft Office, care adună anual peste 20 de miliarde de dolari, fiind cea mai folosită din lume.

G Suite include serviciul de scriere Google Docs, Sheets, Slides, Sites, Jamboard, Vault, serviciul de email Gmail, serviciul de mesagerie Hangouts, serviciul de stocare Google Drive și Calendar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?