Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Pot Krasnoselski și Șor candida la alegeri? Răspunsul președintei CEC

25 apr. 2018,, 11:26   Politică
5763 4

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a fost întrebată în cadrul unui interviu dacă, ipotetic vorbind, liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și omul de afaceri Ilan Șor, vizat într-un dosar penal, au dreptul să participe la alegerile parlamentare, notează Noi.md.

Potrivit Alinei Russu, cadrul legal le permite celor doi politicieni să-și înainteze candidaturile. Avînd în vedere că în regiunea transnistreană vor fi deschise două circumscripții uninominale, Vadim Krasnoselski teoretic poate candida.

„Oricare cetățean care decide să se înscrie în cursa electorală o poate face dacă are dreptul la vot și nu are alte interdicții în acest sens. Aceste condiții trebuie întrunite indiferent de cine ar fi vorba”, a declarat Russu în cadrul emisiunii "Important" de la TVC21.

Totodată, funcționara a menționat că, atît timp cît este aplicabilă prezumția nevinovăției, și omul de afaceri Ilan Șor, condamnat în prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare, poate candida, dacă își va dori acest lucru.

„Prezumția nevinovăției este un principiu regăsit în Constituția R. Moldova. Pînă nu este decizia definitivă, nu putem vorbi despre vinovăție. Prezumția nevinovăției este un principiu al statului de drept”, a explicat Russu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?