X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vlad Filat: Emisiunea de acţiuni la Banca de Economii a fost unica soluţie corectă

25 sep. 2013,, 09:57   Politică
4178 5
Foto: filat.md
Emisiunea suplimentară de acţiuni la Banca de Economii (BEM) a fost unica soluţie corectă pentru evitarea falimentului. De această părere este preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a declarat marţi, după adunarea generală a Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană că decizia adoptată de guvern pe marginea BEM a fost corectă şi că aceasta poate fi criticată doar de către cei care şi-au dorit să vadă banca în faliment.

"Comuniştii şi alţii vroiau falimentarea băncii pentru ca mii de oameni să-şi piardă depozitele şi să fie nemulţumiţi de actuala putere. Ei consideră că pentru a-ți atinge scopurile, trebuie să jertfeşti oamenii. Noi am decis să mergem pe altă cale, investind un miliard de lei din contul proiectelor în infrastructură, în acest fel, anul viitor va apărea posibilitatea de a majora pensiile şi salariile. A fost o decizie complicată, dar una matură din punct de vedere economic – unica decizie corectă", a spus el.

Potrivit liderului democrat, Marian Lupu "nu se poate de trăit doar din contul creditelor externe, este nevoie de resurse financiare generate de propria economie. Este necesar de a asigura transparenţa utilizării finanţelor în proiectele economice şi sociale".

În rezultatul emisiunii de acţiuni la BEM, cota statului s-a micşorat de la 56% pînă la 33,3%. Opoziţia consideră că această decizie a fost luată intenţionat pentru a fura proprietatea statului şi cer atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?