Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații ar putea înfunda pușcăria

23 apr. 2018,, 12:42   Societate
2844 0

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a dosarului în privința unui factor de decizie din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General de Poliție, riscă cinci ani de închisoare, relatează Noi.md.

Potrivit unui comunicat de presă, acesta este învinuit de trafic de influență. Temei pentru urmărirea penală a servit denunțul agentului economic implicat.

Acesta a pretins suma de 200 000 de euro de la un agent economic, a cărui companie figura într-un dosar de evaziune fiscală. În schimbul sumei menționate, prevalîndu-se de funcția pe care o deține, funcționarul susţinea că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza respectivă, în cadrul căreia erau reținuți administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală, promițînd să asigure eliberarea acestora din detenție, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcție a factorului de decizie vizat. Acesta și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

Astfel, dacă învinuitul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, pentru acțiunile săvîrșite, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 u.c. sau închisoare de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?