X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon: Bogăția cea mare a Moldovei o constituie poporul

21 apr. 2018,, 15:20   Politică
3809 11

Indiferent de etnie, bogăția cea mare a Moldovei o constituie poporul ei, a declarat președintele Igor Dodon asteăzi, la Forumul etniilor, notează Noi.md.

Ceea ce unește acest popor sînt tradițiile și valorile, religia creștină și istoria comună, precum și dragostea față de Patrie, de cultura și memoria noastră colectivă, a remarcat oficialul.

„Moldova a fost mereu un adăpost pentru reprezentanții diferitor popoare, anume de aceea toleranța religioasă și ospitalitatea sînt tradițiile ce le purtăm în sînge. În prezent, în Republica Moldova independentă, ne străduim să păstrăm concilierea interetnică. S-au făcut multe încercări de a ne instiga reciproc și a ne provoca, dar noi am dat dovadă de înțelepciune și am depășit aceste provocări. Trebuie să ne consolidăm eforturile pentru a ne apăra statul”, a spus el în cadrul evenimentului.

Potrivit șefului statului, Republica Moldova rămîne a fi o țară în care etniciile continuă să aibă un rol important în toate sferele vieții.

„Deseori acestea se manifestă ca fiind cei mai consecvenți şi activi adepţi ai păstrării statalității noastre – lucru care trebuie salutat. Însăși existența statului moldovenesc este o garanție a păstrării păcii şi concilierii interetnice, anume din acest motiv condamnăm cu fermitate toate încercările de a lichida statalitatea moldovenească, care ar putea avea consecințe imprevizibile”.


Demnitarul a mai remarcat că nu întîmplător anul 2018 a fost declarat Anul lui Ștefan cel Mare, întrucît numele său glorios se asociază cu dragostea pentru plaiul natal.

„Datoria noastră este continuarea cauzei şi tradițiilor lui Ștefan cel Mare. Mai întîi de toate, trebuie să organizăm o educație sistemică în spiritul patriotismului civic, contrar ultranaţionalismului distrugător, ceea ce va servi la consolidarea societăţii spre binele întregii ţări”, a conchis el.

Menționăm că Forumul etniilor din Republica Moldova cu genericul: „Păstrînd moștenirea, făurim viitorul”, s-a desfășurat sub patronajul președintelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?