Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” a prezentat în premieră un spectacol

21 apr. 2018,, 17:11   Afiș
4309 0

Premiera spectacolului ”Hamlet” de William Shakespeare în regia lui Sandu Grecu a avut loc ieri seară la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul teatrului și regizorul spectacolului, Sandu Grecu, a menționat că este prima experiență în instituția pe care o conduce de a monta o piesă de Shakespeare, iar tragedia ”Hamlet” este una din capodoperele sale, care pe parcursul ultimelor două secole a fost pusă în scenă, numai în Romînia și în R. Moldova, în limba romînă, de circa 40 de ori.

”Evident, la scară mondială s-au înregistrat mii și mii de montări ale acestei capodopere. Am avut mari emoții. Noi ne-am dorit să facem un spectacol modern, să venim cu un Hamlet al secolului XXI, care ar putea schimba ceva în lumea noastră de astăzi. Din această tragedie provine tirada filosofică: ”A fi sau nu a fi. Aceasta-i întrebarea!”. Acest spectacol este foarte important pentru noi. Datorită lui, am descoperit mai mulți tineri actori”, a precizat Sandu Grecu.

Prezent la premieră, scriitorul și dramaturgul Andrei Strîmbeanu a afirmat că ceea ce a reușit să facă Sandu Grecu în acest spectacol a întrecut orice așteptări.

”Este un spectacol extraordinar. Nu mi-am putut imagina că Sandu Grecu, care se ocupă de satiră, să facă un spectacol de Shakespeare atît de modern și organic. El abordează aici și problema infidelității. Am văzut toate variantele acestui spectacol montate la noi. Sandu Grecu a concentrat acțiunea din cele cinci acte într-un singur act. El ne-a prezentat un Hamlet contemporan. Este un spectacol dinamic și mereu actual”, a specificat Andrei Strîmbeanu.


Printre interpreți se remarcă Alexandru Crîlov, în rolul lui Hamlet, dar și Irina Rusu în rolul lui Gertrudei, regelui Uzurpatorul Claudius, Viorel Cornescu, Sergiu Finiti în rolul lui Polonius, prim-ministrul Danemarcei, Olga Anghelici în rolul lui Opheliei și tatăl lui Hamlet, Igor Mitreanu, precum și ceilalți membri ai echipei: Nina Toderico, Eugeniu Matcovschi, Vadim Zatic, Artiom Oleacu, Elena Negrescu, Alina Popov, Doina Arvat, Gheorghe Gușan, Daniel Ciobanu, Constantin Ghilețchi ș.a.

Costumele sînt realizate de Ecaterina Mihalache, iar coregrafia este semnată de Dumitru Tanmoșan.

Următoarea reprezentație va avea loc pe 4 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?