Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Povestea cîinelui vagabond din Japonia care a ajuns şef de gară

22 apr. 2018,, 03:00   Externe
2989 0

Wasao, un cîine din rasa Akita, de 11 ani, a fost, de asemenea, Ambasador special al UNESCO. De şapte ani, întîmpină turiştii din întreaga lume.

Dacă vă aflaţi în Japonia şi vizitaţi oraşul Ajigasawa, în prefectura Aomori, faceţi o vizită şi în gară. Veţi fi întîmpinaţi cu mare bucurie de Wasao, un cîine Akita de 11 ani, cu o faţă prietenoasă, ochii un pic cam şaşii dar cu o privire amuzantă şi plină de umor.

Abandonat acum cîţiva ani, Wasao a fost găsit de o comerciantă în vîrstă de 71 de ani care s-a îndrăgostit atît de mult de el încît l-a adoptat. Ulterior femeia a publicat fotografiile lui Wasao pe reţelele de socializare şi în scurt timp a devenit protagonistul propriului film.

O viaţă cu mari succese. De fapt, în 2011, Wasao a fost numit Ambasador Special al UNESCO pentru activităţile legate de siturile Patrimoniului Mondial din Japonia. Dar acum are o sarcină nouă, cu o responsabilitate şi mai mare. Wasao a fost numit şeful staţiei din Ajigasawa, un rol pe care îl acoperă din 2011 dar care a devenit oficial începînd cu acest an.

Însoţitoarea lui Wasao, Tsubaki, de cinci ani, i s-a alăturat în calitate de şef adjunct al staţiei iar puiul lor, Chome, de doi ani, a devenit ucenic.


Imediat după confirmare, cîinii au intrat oficial în serviciu, întîmpinînd turiştii din aglomerata staţie japoneză şi participînd cu entuziasm la multitudinea de selfie pe care aceştia le realizează. De la vagabond la lucrător onest, seriozitatea şi simpatia sînt răsplătite întotdeauna.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?