X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Următoarea ședință în deplasare a Guvernului Moldovei va avea loc în Găgăuzia

21 apr. 2018,, 18:11   Economie
2975 0

Următoarea ședință în deplasare a Guvernului Moldovei se preconizează să fie desfășurată în Găgăuzia.

În cadrul unei întrevederi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, au fost discutate etapele de construcție a infrastructurii în Parcul Industrial de la Comrat și pregătirile către organizarea următoarei ședințe în deplasare a Guvernului Moldovei în Găgăuzia, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al bașcanului, ministrul Economiei și Infrastructurii a efectuat o vizită de lucru în autonomie, unde a susținut întrevederi cu conducerea Găgăuziei, precum și cu corpul de primari și reprezentanții businessului.

Irina Vlah și Chiril Gaburici au discutat în cadrul întrevederii posibilitatea organizării următoarei ședințe în deplasare a Guvernului în Găgăuzia, fapt ce a fost comunicat de către prim-ministrul Pavel Filip în cadrul ultimei vizite în autonomie.

Părțile au specificat că timp de doi ani au fost realizate mai multe proiecte planificate.


În prezent autoritățile autonomiei finanțează de sine stătător construcția infrastructurii și conectarea la comunicațiile Parcului Industrial de la Comrat. În aceste scopuri, din bugetul Găgăuziei au fost alocați circa 7 milioane de lei. Totodată, pentru finanțarea acestui proiect, în bugetul Fondului național pentru dezvoltare regională au fost prevăzuți 20 de milioane de lei, care, deocamdată, nu au fost alocați.

Bașcanul Găgăuziei și ministrul Economiei și Infrastructurii au convenit săptămîna viitoare să susțină o ședință a grupului de lucru pentru ameliorarea situației social-economice în UTA Găgăuzia, care a fost creată prin Hotărîrea Guvernului din martie 2016. Comisia urmează să prezinte în Guvern propuneri referitoare la ziua organizării ședinței în deplasare a Cabinetului de Miniștri în Găgăuzia.

În cadrul unei ședințe extinse la Liceul „G. Gaidarji”, Chiril Gaburici a primit întrebări legate de subvenționarea locurilor de muncă și reconstrucția drumurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?