Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Comuniștii să tacă și să învețe de la noi...

20 apr. 2018,, 15:27   Politică
4333 12

Criticile aduse de opoziția parlamentară noului cod al audiovizualului sînt nejustificate, afirmă spicherul Andrian Candu.

Potrivit lui, noul cod transpune directiva UE în domeniul mass-media și urmărește îmbunătățirea situației în acest sector. Perioada de tranziție pentru punerea în aplicare a noilor prevederi va fi de cel puțin jumătate de an, astfel încît toți operatorii audiovizuali vor avea timp suficient să se acomodeze, spune Candu.

„Socialiști nu fac altceva decît să critice orice vine din partea majorității parlamentare. Ei vin cu critici, menționînd eronat că această lege va limita într-un fel activitatea jucătorilor pe piața media”, a declarat el.

Și deputaților comuniști spicherul le-a sugerat să se abțină de la comentarii, argumentînd că în perioada guvernării comuniste situația presei era sub orice nivel.

„Vă atrag atenția doar la cîteva cifre: în clasamentul internațional al libertății presei, în anul 2008 – eram pe poziția 98, în 2018 sîntem pe poziția 80. Prin urmare, comuniștii, cînd critică, le-aș spune mai bine să tacă și să învețe de la noi cum se fac lucrurile bune pentru țară”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?