X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Agricultorii, îndemnați să-și asigure culturile de grindină și îngheț

20 apr. 2018,, 13:50   Economie
3403 0

În acest an, subvențiile pentru agricultori sînt cu 120 de milioane de lei mai mari decît cele din 2017.

În cadrul unei întrevederi cu agricultorii din raionul Căușeni, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, a discutat cu aceștia despre condițiile și procedura de subvenționare, oferirea subvențiilor în avans, oportunitatea de a utiliza apele subterane pentru irigarea culturilor, protecția culturilor de fenomene extreme, inclusiv necesitatea asigurării terenurilor agricole de grindină și îngheț, relatează Noi.md.

De asemenea, la întrevedere au fost discutate principalele provocări din sector la început de lucrări agricole de primăvară, dar și modificările legislative inițiate de ministerul de profil, pentru sporirea calității produselor autohtone și dezvoltarea sectorului agricol.

Totodată, oficialul i-a îndemnat pe fermieri să-și asigure mai activ de grindină și îngheț terenurile agricole și culturile pentru a evita pagubele cauzate de aceste dezastre naturale.

„Sîntem deschiși să oferim întreg suportul necesar pentru a vă susține, iar femeile și tinerii vor fi favorizați în procesul de subvenționare în avans ce va fi inițiat din acest an. De asemenea, o veste bună este că în acest an subvențiile pentru agricultori sînt cu 120 de milioane mai mari decît cele din anul 2017. Vă îndemnăm să investiți în agricultură, să inițiați o afacere în domeniu, avem și parteneri de dezvoltare care ne susțin, în acest sens. Pentru a fi mai îndrăzneți și a vă asuma riscurile, gîndiți-vă că asigurarea terenurilor și culturilor de grindină și îngheț este o oportunitate”, a precizat ministrul.

La întâlnirea cu agricultorii, ministrul a fost însoțit de directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, care a vorbit despre numărul de cereri de subvenționare depuse pînă în prezent, valoarea totală a acestora, precum și despre alte acțiuni de susținere a agricultorilor.

„Din luna februarie, cînd am lansat campania de colectare a cererilor de subvenționare, și pînă în prezent au fost depuse peste 400 de cereri. Pentru jumătate dintre acestea au fost deja achitate circa 15 milioane de lei. Din luna iunie 2018, cererile pentru subvenționare vor putea fi depuse și on-line.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?