X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lukașenko: Companiile belaruse sînt dispuse să construiască drumuri de beton în Moldova

20 apr. 2018,, 12:20   Economie
10966 1

Companiile din Belarus sînt dispuse să participe la restabilirea drumurilor în Moldova și s-au oferit să construiască în țară drumuri de beton, în locul celor de asfalt, relatează NOI.md.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, după întrevederea cu Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, care a menționat calitatea înaltă a drumurilor belaruse și a invitat companiile belaruse să participe la modernizare și construcția drumurilor în Moldova.

S-a menționat că companiile belaruse deja au depus cererile de participare la tenderele de reparația și construcția drumurilor, organizate în Moldova. Alexandr Lukașenko a propus autorităților moldovenești să construiască drumuri de beton în locul celor de asfalt.

„În ceea ce privește drumurile de asfalt, eu am propus în cadrul negocierilor: cea mai bună propagandă este de a arăta o porțiune de drum pe care noi o putem construi. Eu propun drumuri de beton. Noi acum în Belarus sîntem îmbolnăviți de acest subiect. Noi construim mai multe drumuri de beton. Dacă vă interesează – am însușit foarte bine aceste tehnologii. Astăzi deja Rusia a început să vorbească despre această tehnologie. Putem să vă construim un drum de beton. Dorim să vă convingem să betonați drumurile. Chiar dacă ele vor fi mai scumpe cu 7-10 la sută, termenul de valabilitate a acestor drumuri – circa 50 de ani, pe cînd durata de funcționare a asfaltului – 5-7 ani. Pielea merită dubala, cum s-ar spune la noi”, a menționat președintele Republicii Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?