Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Trei noi explozii într-un centru comercial din Nairobi

23 sep. 2013,, 10:36   Externe
2626 0
Foto: gulf.manoramaonline.com
Trei noi exploziii s-au produs luni dimineaţa într-un centru comercial din Nairobi. Forţele de ordine au lansat un nou asalt împotriva comandoului islamist.

Între zece şi 15 militanţi islamişti somalezi s-ar mai putea afla în interiorul mall-ului din Nairobi, potrivit surselor poliţieneşti kenyene. Cel puţin 68 de persoane au fost ucise în urma atacului şi 175 au fost rănite, potrivit BBC online.

Insurgenţi islamişti somalezi shebab ameninţă cu împuşcarea persoanelor reţinute în continuare ca ostatice de către atacatori.

"Autorizăm mujahedinii din interiorul clădirii să acţioneze împotriva deţinuţilor", a afirmat un purtător de cuvînt shebab, Sheikh Ali Mohamud Rage, într-o declaraţie postată pe un site islamist. Un comando islamist este baricadat de sîmbătă în centrul comercial şi deţine un număr necunoscut de ostatici.

Trei explozii puternice au fost auzite de jurnalişti AFP luni dimineaţa în centrul comercial Westgate, la Nairobi, unde forţe de ordine kenyene au lansat un nou asalt, în încercarea de a prelua controlul împotriva comandoului islamist baricadat de aproximativ 40 de ore în clădire, relatează AFP, citată de Mediafax.

Exploziile au urmat unor tiruri puternice, care au durat aproximativ 15 minute, au precizat jurnalişti AFP prezenţi la faţa locului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?