Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SUA confiscă un zgîrie-nori din inima New York-ului, deţinut în secret de guvernul iranian

18 sep. 2013,, 16:52   Externe
3461 1
Foto: portal-start.com
Statele Unite vor confisca un zgîrie-nori din Manhattan despre care procurorii spun că ar fi deţinut în secret de guvernul iranian, informează CNN.

O instanţă din SUA a autorizat săptămîna aceasta confiscarea clădirii, afirmînd că proprietarii au încălcat legislaţia privind spălarea de bani şi sancţiunile impuse Iranului. Clădirea a fost construită în anii '70 de un ONG operat de padişahul Iranului, care a fost înlăturat de la putere la sfîrşitul acelui deceniu, mai scrie CNN.

Clădirea este deţinută, în prezent, în proporţie de 60% de acelaşi ONG, care şi-a schimbat numele în Fundaţia Alavi, iar restul, de 40%, aparţine Assa Corporation. Procurorii americani susţin că Assa Corporation este doar un paravan pentru o bancă deţinută şi controlată de guvernul de la Teheran, care ar conduce, de fapt, şi Fundaţia Alavi. Se pare că cele două organizaţii trimiteau banii cîştigaţi din chirii în Iran. Imobilul de 36 de etaje este situat pe 5th Avenue, în inima New York-ului, şi adăposteşte mai multe firme.

Potrivit procurorului federal din Manhattan, Preet Bharara, confiscarea şi vînzarea acestuia ar fi cea mai importantă confiscare legată de terorism. Bharara a declarat că fructul vînzării turnului ar procura "mijloace pentru indemnizarea victimelor terorismului finanţat de Iran". Fundaţia Alavi a anunţat deja că va face apel. „Fundaţia era pregătită pentru proces şi este dezamagită că nu i s-a dat ocazia să demonteze argumentele guvernului în faţa unui juriu”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?