Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul ceh va deschide 2 centre sociale: Rebeca şi Sfînta Iuliana

18 sep. 2013,, 08:30   Societate
2450 0
Foto : noi.md
În curînd, în Moldova, vor fi deschise două centre medico-sociale: Rebeca – în oraşul Bălţi şi Sfînta Iuliana – în satul Ţaul din raionul Donduşeni. Centrele vor fi înființate în cadrul proiectului "Dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu în partea de nord a Republicii Moldova pentru anii 2013-2015", finanţat de Agenţia ”Caritas” din Cehia şi implementat de Asociaţia Obştească "Homecare" în colaborare cu colegii din Cehia.

Directorul Homecare, Tamara Adaşan, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că Cehia a alocat 300 mil. euro pentru lucrările de reparaţie, achiziţionarea tehnicilor şi echipamentelor noi, salariile personalului şi costurile de întreţinere ale celor două centre.

"Fiecare Centru va primi cîte 50 de mii de euro anual, timp de trei ani. Un centru va deservi, pe parcursul unii an, peste 500 de pacienţi din familiile cu venituri mici la domiciliu absolut gratuit", a spus ea.

La finele proiectului, în 2015, centrele, cu toate proprietăţile lor, vor fi transmise în gestiunea primăriilor, pentru a continua să-i ajute pe cei nevoiaşi din nordul ţării.

Republica Cehă, în fiecare an, oferă asistenţă financiară Republicii Moldova, în sumă de pînă la 3 mil. euro. La jumătatea lunii august, cu ajutorul Republicii Cehe, persoanele cu dificultăţi de auz din Moldova au primit aparate auditive şi tonometre. Republica Cehă, de asemenea, a contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor sanitare în secţia de îngrijire paliativă din spitalul nr. 4 din Chişinău, care este unica de acest gen în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?