Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Onișcenko îi propune UE să cumpere vin moldovenesc

16 sep. 2013,, 13:18   Economie
7378 3
Foto: azerros.ru
Șeful Rospotrbnadzor-ului, medicul principal sanitar de stat al Federaţiei Ruse, Ghenadi Onişcenko, neagă faptul că pretențiile Rusiei față de calitatea produselor moldovenești au un substrat politic. Într-un interviu pentru "Interfax", el a spus că Republica Moldova nu se grăbește să rezolve problemele survenite în relațiile sale comerciale cu Rusia. Oniscenko și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la declarațiile funcționarilor din țările Uniunii Europene, care critică decizia Rusiei în privința importului de vinuri moldovenești.

"Tutorilor care, nediscutînd esența problemei, emit un verdict politic, le-aș recomanda să nu facă declarații zgomotoase, dar să ia și să cumpere aceste produse. Și problema va fi rezolvată. Și Rusia va fi eliberată de alcool de calitate scăzută, și economia Republicii Moldova nu va avea de suferit", a spus Onișcenko, comentînd reacția Uniunii Europene, în special a Poloniei, la embargoul impus de Rusia asupra importurilor de vinuri moldovenești.

În același timp, ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean, într-un interviu acordat agenției române de știri ”Agerpres” a spus că România așteaptă un răspuns din partea Guvernului Republicii Moldova, pentru a-și ajuta vecinul prin creșterea cotei de import la produsele supuse embargoului.

Cu toate acestea, comisarul european pentru extindere și politică europeană de vecinătate, Stefan Fule, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă a spus că "orice amenințare din partea Rusiei, care vizează posibilitatea semnării unui acord cu Uniunea Europeană, este inacceptabilă, iar UE îi va sprijini pe cei care sînt victime ale acestei presiuni nedorite".

Amintim că șeful Rospotrebnadzor-ului, Ghenadi Onișcenko, a anunțat marțea trecută despre decizia de suspendare a importurilor de vinuri moldovenești în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?