X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

După Marea Britanie, o altă țară expulzeză diplomații ruși

23 mar. 2018,, 16:06   Externe
4593 3

Letonia intenţionează să expulzeze „unul sau mai mulţi” diplomaţi ai ambasadei Rusiei la Riga implicaţi în activităţi de spionaj, ca reacţie la afacerea Skripal, a anunţat vineri Ministerul de Externe din acest stat baltic, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

„Unul sau mai mulţi ruşi implicaţi în activităţi de spionaj, pe perioada cît s-au aflat în Letonia cu paşapoarte diplomatice, vor fi expulzaţi din ţara noastră. Numărul lor exact este discutat în prezent cu partenerii noştri europeni şi va fi anunţat luni”, a spus purtătorul de cuvînt al diplomaţiei de la Riga, Gints Jegermanis.

Letonia devine astfel prima ţară după Marea Britanie care anunţă o măsură de expulzare, în contextul în care mai multe state din UE au transmis vineri de la Bruxelles că ar putea lua măsuri similare în urma otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia.

„În semn de solidaritate cu Marea Britanie şi cu alte ţări din UE, Letonia discută în prezent cu ele pentru a vedea cum să se coordoneze pentru un răspuns corespunzător la activităţile Risiei în contextul atacului chimic asupra lui Serghei Skripal la Salisbury”, a spus Jegermanis.

El nu a putut preciza cîte ţări s-ar putea alătura acestei acţiuni de solidaritate cu Londra.


Serviciile de securitate de la Riga menţionează frecvent în comunicările lor publice că activităţile serviciilor ruse de informaţii şi de securitate reprezintă cea mai mare ameninţare pentru Letonia, a reamintit agenţia BNS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?