Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Procuratura Generală s-a ales cu unele dintre cele mai moderne echipamente IT

23 mar. 2018,, 12:20   Societate
2961 0

În perioada februarie-martie 2018, peste 160 de echipamente IT pentru oficiu au fost donate organelor Procuraturii, inclusiv Procuraturii Generale, procuraturilor specializate și Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Echipamentul IT, estimat la peste 2 milioane de lei, a fost oferit în cadrul proiectului Consiliului Europei „Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Danemarcei, relatează Noi.md.

Potrivit procurorului general, Eduard Harunjen, echipamentul, în care se regăsesc laptopuri, computere de masă, imprimante, scanere sau proiectoare, va contribui la o mai bună funcționare și îmbunătățire a activității Procuraturii Generale, Consiliului Superior al Procurorilor, dar şi a procuraturilor specializate, create în urma reformării instituţionale.

Proiectul a contribuit la dezvoltarea noii legi cu privire la procuratură și își propune să susțină în continuare implementarea reformei prin îmbunătățirea și consolidarea capacităților profesionale și instituționale ale procurorilor, în corespundere cu cerințele Consiliului Europei.

De precizat că proiectul prin care a fost posibilă modernizarea instituşiei cu echipament a fost lansat în ianuarie 2015 și este parte componentă a Programului ,,Susținerea drepturilor omului și democrației în Republica Moldova” finanțat de Guvernul Regatului Danemarcei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?