Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministrul rus de Externe: Rusia și Moldova vor coopera mai intens

23 mar. 2018,, 10:30   Politică
3913 8

Federația Rusă și Republica Moldova intenționează să intensifice cooperarea bilaterală în diverse domenii.

Acest subiect a fost discutat în cadrul consultărilor pe care le-a desfășurat cu autoritățile din Moldova secretarul de stat, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în timpul vizitei sale de lucru în Republica Moldova pe 20-22 martie, relatează Noi.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, schimbul de opinii a fost axat pe starea și perspectivele relațiilor ruso-moldovenești. Starea lor actuală nu corespunde potențialului disponibil și necesită acțiuni comune pentru redresare și revitalizare. Dialogul la cel mai înalt nivel creează condițiile necesare pentru acest lucru.

După cum se menționează, s-au discutat pașii concreți ce trebuie întreprinși în această direcție. La întîlnirea cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, părțile au decis să îndeplinească acordurile încheiate în cadrul vizitelor șefului statului moldovenesc la Moscova în 2017 și au discutat cîteva aspecte practice ale relațiilor ruso-moldovenești.

Se subliniază faptul că conversația cu prim-ministrul Pavel Filip s-a concentrat pe măsuri menite să dea un impuls intensificării cooperării comercial-economice, umanitare și interregionale în interesul popoarelor din ambele țări. O atenție deosebită a fost acordată subiectului continuării activității Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.


Un schimb aprofundat de opinii cu privire la întreaga gamă de probleme de actualitate pe agenda bilaterală în dezvoltarea reuniunii miniștrilor de externe ale Rusiei și Moldovei de la München în luna februarie a acestui an a avut loc cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. S-a convenit să se continue analiza aspectelor legate de cooperarea dintre ministerele de externe în cadrul consultărilor regulate de la Moscova la nivelul de viceminiștri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?