Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Experții despre relațiile comerciale Moldova-Rusia după parafarea Acordului de Asociere

13 sep. 2013,, 18:18   Politică
6828 1
Foto: europalibera.org
Experții comentează diferit relațiile comerciale dintre R. Moldova și Federația Rusă urmare a summitului de la Vilnius în cadrul căruia are să fie parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, transmite NOI.md.

Atît Anatol Țăranu, dar și Valeriu Ostalep sînt de părere că în pofida actualelor restricționări impuse de Federația Rusă la importul de produse moldovenești, R. Moldova nu va renunța la oportunitatea de a parafa Acordul de Asociere la summitul de la Vilnius. Opiniile experților diferă însă privitor la evoluția relațiilor comerciale dintre Federația Rusă și R. Moldova după parafarea acestuia.

Anatol Țăranu subliniază pentru NOI.md că ”în pofida embargoului anunțat, relațiile dintre R. Moldova și Federația Rusă vor reveni la normalitate așa cum se cuvine între două state suverane. După summitul de la Vilnius, Federația Rusă va fi nevoită să se conformeze acelor documente pe care R. Moldova le va semna în anul 2014”.

Pe de altă parte, Valeriu Ostalep susține pentru NOI.md că ”situația se va înrăutăți. Asta înseamnă înghețarea oricăror tentative de soluționare a conflictului transnistrean, probleme la nivel de export, un alt comportament față de concetățenii noștri aflați în Federați Rusă la muncă și incertitudine în ce privește prețul la gaze naturale. Economia Moldovei va fi la pămînt. Oamenii vor fi în imposibilitate de a mai investi la anul viitor”.

Amintim că în noiembrie curent, R. Moldova urmează să parafeze în cadrul summitului de la Vilnius, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană din care face parte și Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?