Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pavel Filip a ajuns la serviciul de ugență

23 mar. 2018,, 09:31   Societate
2398 3

Premierul Pavel Filip a testat cum funcționează sistemul automatizat de apeluri.

Proiectul 112 a fost inițiat în anul 2012 de către Pavel Filip, cînd ocupa funcția de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și va fi lansat oficial în data de 29 martie.

Pavel Filip a testat funcționalitatea sistemului informatic automatizat pentru recepționarea și gestionarea apelurilor și a fost informat despre modalitatea de preluare a apelurilor. Premierul s-a interesat de condițiile de muncă ale operatorilor și de instruirea acestora pentru începerea activității.

"– Eu dau un apel de urgență și spun că sînt blocat în casă. În jurul casei sînt doi criminali care vor să arunce la mine în casă. Voi cum acționați în sensul acesta? – Sistemul permite cînd vine un apel de situație complexă, noi să conectăm în conferință toate cele trei servicii prin apăsarea butoanelor date. Atunci toate cele trei servicii sînt alertate, primesc prin stația noastră chiar și vocea și toți ascultă convorbirea operatorului nostru cu victima", a declarat Pavel Filip, prim-ministru.

Principalul avantaj al serviciului 112 este reducerea timpului de reacție în cazurile de urgență, fiind posibilă intervenția mult mai rapidă. Atunci cînd o persoană va suna, în sistem va apărea adresa, numele și prenumele acesteia. Totuși, aceste date personale vor fi verificate de operator, care îl va întreba direct pe cel care sună.

"În lista de așteptare, apelurile apar în dependență de timpul de cînd așteaptă. Acum e verde, în cîteva secunde devine galben dacă nu-l preluăm, iar apoi devine roșu dacă așteaptă de prea mult timp", a zis un operator.

Pînă acum, în cadrul serviciului au fost angajați 38 de operatori dintr-un total de 200 de persoane care au depus dosarele.

"– Îți place meseria aceasta? – Da. Nu o spun așa de dragul presei. Chiar îmi place. – Acesta este un lucru foarte important, pentru că aici trebuie să lucreze oameni care își depun sufletul. Ați văzut cîte filme sînt despre salvatori și operatori?", a spus Pavel Filip, prim-ministru.

Numărului unic 112 și serviciile 901, 902 și 903 vor funcționa în paralel pînă la sfîrșitul lunii iunie. Potrivit datelor statistice, anul trecut, acestea au preluat 2,7 milioane de apeluri.

Proiectul serviciului 112 a fost inițiat în mai 2012 de premierul Pavel Filip în perioada în care era ministru al Tehnologiei Informației şi Comunicaţiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?