Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Savanții, despre pericolul mortal al sucurilor de fructe

23 mar. 2018,, 05:00   Externe
2776 0

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Emory din Statele Unite a concluzionat că consumul de băuturi zaharoase, inclusiv sucurile de fructe, crește riscul de deces prematur la persoanele de peste 45 de ani.

Potrivit EurekAlert!, selecția finală a specialiștilor a inclus aproximativ 18 mii de subiecți, inclusiv persoane cu diabet sau boli cardiovasculare. În timpul lucrului, a fost evaluat nivelul consumului de băuturi și alimente bogate în zahăr, inclusiv apă brută, sucuri, dulciuri, mic dejun dulce și altele.

Timp de șase ani, oamenii de știință au făcut cercetări asupra unor voluntari. În cazul decesului participantului, erau clarificate posibilele cauze ale decesului, precum și factorii posibili care influențează mortalitatea, cum ar fi fumatul, mărimea venitului și activitatea fizică.

S-a dovedit că cei care consumau un litru de băuturi dulci pe zi prezenta un risc dublu de a muri de boala cardiacă ischemică în comparație cu cei care au consumat mai puțin de 30 de mililitri pe zi. Alte alimente cu conținut de zahăr nu au crescut riscul de deces prematur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?