Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Căuşeni au fost anulate rezultatele examenului pentru obţinerea permisului de conducere

13 sep. 2013,, 13:40   Societate
5100 1
Foto: zumzi.md
La biroul local de examinare pentru obţinerea permiselor de conducere din Căuşeni au fost anulate rezultatele examenelor, pe motiv că membrii comisiei de admitere au fost suspectaţi de corupţie. Despre aceasta a relatat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a făcut referire la şeful biroului de examinare şi la preşedintele comisiei.

"La 1 august, noi am iniţiat campania "Drepturi pentru viaţă", scopul căreia este contracararea acţiunilor corupte şi lupta cu ele în procesul de obţinere a carnetelor de conducător auto. Faptul încălcării regulilor de susţinere a examenelor din Căuşeni este elocvent. Susţinerea examenelor teoretice şi practice de către 145 de persoane se desfăşoară în lipsa înregistrărilor video şi audio, pe care le practicăm la momentul actual. În afară de aceasta, la fiecare test susţinut de elev trebuie să asiste un reprezentant al grupului de examinare din Chişinău. Noi presupunem că o parte dintre cetăţeni care au primit carnet de conducere, au fost examinaţi ilegal", a menţionat Filip.

El a explicat că, un caz similar a fost înregistrat la biroul din Străşeni, care acum este investigat de către specialiştii de profil.

Ministrul a promis că toate cazurile de corupţie vor fi oprite şi vor fi întreprinse o serie de măsuri de contracarare.

"În primul rînd, s-a redus numărul birourilor de susţinere a examenelor de la 37 la 17. În al doilea rînd, testarea teoretică şi practică se înregistrează în regim on-line şi se transmite serverului Întreprinderii de Stat ”Registru”, unde se păstrează. De asemenea, au fost dotate cu dispozitive de înregistrare audio şi video 20 de maşini cu care sînt testaţi studenţii. Susţinerea examenului se desfăşoară numai în prezenţa unui reprezentant al echipei de inspectare din Chişinău", a menţionat Filip, accentuînd că, prin astfel de măsuri, speră să pună capăt fenomenului de obţinere a carnetului de şofer în mod privilegiat, dînd mită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?