Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Şeful statului, cu un mesaj de pe muntele Athos

21 mar. 2018,, 18:47   Politică
3288 4

Şeful statului, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în Republica Elenă, pe Muntele Athos, pentru a participa la evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” în cadrul căreia va ocupa funcția de co-președinte, informează Noi.md.

Potrivit lui Dodon, organizarea acestei vizite a fost convenită în luna ianuarie, curent, în cadrul întrevederii pe care am avut-o la Chisinau cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown .

"Acțiunea face parte din etapele de pregătire către Congresul Mondial al Familiilor, planificat pentru septembrie, 2018, la Chișinău. La evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” participă zeci de reprezentanți din mai multe state, iar din Moldova - Episcopul de Bălți și Fălești – Marchel", a scris preşedinele ţării pe o reţea de socializare.

Igor Dodon se va afla în Grecia, alături de ceilalţi membri ai delegațiilor pînă săptămîna viitoare.

Amintim că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor. La eveniment vor participa circa 2000 de persoane, printre care 400 de experți, persoane politice, formatori de opinie, atît la nivel național, cît și internațional, din peste 50 de state. Totodată la lui Dodon, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?