X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cu cît va creşte suprafața pădurilor din Republica Moldova pînă în 2023

21 mar. 2018,, 18:25   Societate
4785 0

Suprafața pădurilor din Republica Moldova va crește de la 11% din teritoriu, cît este actualmente, la 15% – în 2023.

sînt obiective fixate în Strategia de mediu pentru anii 2014-2023 și în Planul de acțiuni. Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, a comunicat, astăzi, la o masă rotundă organizată în contextul Zilei Internaționale a Pădurilor, că suprafețele împădurite urmează să crească cu 130 mii ha, transmite IPN.

Liviu Volconovici a spus că gradul mic de împădurire ar trebui să-i pună pe toți în gardă. Moldova are puține păduri din cauza defrișărilor ilicite și a construcțiilor ilegale. „Avem suficiente pîrghii pentru a asigura o exploatare mai precaută a pădurilor. Îndemn toată populația țării să dezvoltăm în noi acest spirit de salvare și protejare a pădurii. Altfel, riscăm să rămînem doar cu plantații de salcîm și păduri de carpen și alte soiuri neproductive”, a spus ministrul.

Directorul Agenției „ Moldsilva”, Ion Haralampov, a spus că Ziua Internațională a Pădurilor, marcată pe 21 martie, este o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare de către societate a importanței pădurilor. „Scopul este de a determina crearea și întărirea angajamentului fiecăruia dintre noi pentru realizarea gestionării durabile a pădurilor în toate țările lumii, inclusiv în Republica Moldova”, a spus Ion Haralampov.

Tema din anul curent propusă pentru discuții vine să evidențieze rolul important pe care îl au pădurile în dezvoltarea durabilă a urbelor, pornind de la atenuarea exceselor termice, a schimbărilor climatice, stocarea energiei și reducerea poluării fonice și pînă la securitatea alimentară, precum și reducerea îmbolnăvirii oamenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?