X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un președinte de țară a demisionat

21 mar. 2018,, 15:10   Externe
3160 0

Preşedintele Myanmarului, Htin Kyaw, care s-a aflat în umbra liderei de facto Aung San Suu Kyi, a demisionat miercuri, la aproape doi ani de la preluarea mandatului, într-un moment sensibil pentru ţara sa, acuzată de epurare etnică, relatează AFP şi dpa.

"Preşedintele Htin Kyaw a cerut pe 21 martie 2018 să fie demis din funcţie", a anunţat preşedinţia într-un scurt comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Acest intelectual, fiul unui renumit poet birmanez şi prieten din copilărie al lui Aung San Suu Kyi, a devenit în aprilie 2016 primul civil în această funcţie de zeci de ani.

Preşedinţia nu a oferit niciun motiv pentru a explica demisia, însă Htin Kyaw a părut foarte slăbit în ultimele luni şi speculaţiile despre starea sa de sănătate s-au înmulţit în presă.

Aung San Suu Kyi l-a numit pe Kyaw în acest post, care este în principal onorific, deoarece ea nu poate ocupa această poziţie din motive constituţionale - le este interzis persoanelor care au copii de naţionalitate străină - cum este cazul lui Aung San Suu Kyi, care are doi fii britanici - să deţină funcţia de preşedinte.

Neputînd schimba Constituţia, ea a explicat foarte clar după alegeri că va avea puteri sporite faţă de preşedinte.

Aung San Suu Kyi are la dispoziţie şapte zile pentru a-i găsi un înlocuitor celui care s-a exprimat foarte puţin în timpul celor doi ani de activitate şi aproape niciodată asupra problemelor delicate, comentează France Presse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?