Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova se desfășoară Festivalul Filmului Francofon

21 mar. 2018,, 18:10   Societate
4410 0

11 filme franceze şi co-producţii internaţionale vor fi proiectate pe parcursul săptămînii curente la Chişinău şi la Tiraspol în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Filmului Francofon, care a început ieri la Centrul Cultural ”Odeon” din capitală și se va desfășura pînă la 25 martie, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului adjunct al Alianței Franceze din Moldova, Adrian Cibotaru, majoritatea sînt producții recente, unele ecranizate în premieră anul trecut la Festivalul de Film de la Cannes, dar sînt şi filme clasice din anii 60. ”Sunt pelicule noi care nu au fost niciodată difuzate nici în sălile de cinema din R. Moldova şi nici chiar pe micile ecrane. Avem de această dată o cu totul altfel de abordare, cu noi filme care vor bucura, sperăm, publicul spectator”, a precizat Adrian Cibotaru.

Astfel, miercuri, ora 18.00, la Centrul Cultural ”Odeon” va fi proiectat filmul ”Lumina dinăuntru”, despre o actriță din Paris, o mamă divorțată care se află în căutarea unei iubiri adevărate, iar la 20.00 - filmul ”Amant dublu”. Cea de-a doua peliculă are în centrul acțiunii o tînără instabilă și depresivă, care se îndrăgostește de psihoterapeutul ei. Relația merge un timp, pînă cînd, la un moment dat, ea descoperă că partenerul îi ascunde ceva.

Joi, la 18.00, spectatorii vor putea viziona filmul ”Umbrelele din Cherbourg” și la 20.00 - ”Pierrot nebunul”, iar vineri - filmele ”Redutabil” și ”Dalida”. Tot vineri, două pelicule – ”Jappeloup” și ”Umbrelele din Cherbourg” - vor fi proiectate la Tiraspol. Sîmbătă, la Centrul Cultural ”Odeon” vor rula filmele ”Tamara” și ”Oameni și păsări” (20.00) și duminică – filmele ”Aya din Yop” (15.00) și ”Jappeloup” (18.00).

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Filmului Francofon este organizată de Alianța Franceză în R. Moldova cu susținerea Ambasadei Republicii Franceze la Chișinău, Institutului Francez și a canalului TV5Monde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?