X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Motivul pentru care un moldovean a fost reţinut cu tot cu maşină la vamă

21 mar. 2018,, 14:51   Societate
3450 0

A încercat să treacă frontiera de stat cu un automobil al cărui certificat de înmatriculare prezenta indici de falsificare, dar nu i-a reuşit.

Este isprava unui moldovean de 53 de ani, care s-a ales cu un proces verbal întocmit chiar la faţa locului, relatează Noi.md.

Mai exact, în timpul examinării vizuale s-a depistat că în certificatul de înmatriculare lipsea ștampila organului emitent, iar unele date tehnice de pe caroseria mijlocului de transport nu corespondeau cu cele din pașaportul tehnic. Falsitatea documentului a fost confirmată și de tehnica din dotare.

Supus audierii, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, susținînd că și-a procurat automobilul de la un necunoscut, pentru a se deplasa mai ușor pe cîmp unde avea terenuri arabile.

În consecință, a fost întocmit un proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare și trimis la expertiză, iar mijlocul de transport a fost reținut și indisponibilizat pe teritoriul SPF Costești pînă la finalizarea cercetărilor.


Bărbatul riscă amendă în mărime de pînă la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la doi ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?