Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Jean-Claude Juncker îl felicită pe Putin

20 mar. 2018,, 17:50   Externe
2774 2

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut apel marţi la preşedintele rus Vladimir Putin să „restabilească” o cooperare pentru „securitatea continentului” european, într-o scrisoare de felicitare cu ocazia realegerii liderului de la Kremlin pentru un al patrulea mandat, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Am susţinut întotdeauna că relaţiile pozitive între Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă sunt cruciale pentru securitatea continentului nostru. Obiectivul nostru comun ar trebui să fie restabilirea unei ordini de securitate paneuropene”, a scris preşedintele executivului european.

„Sper că vă veţi folosi de al patrulea mandat al dvs. pentru a urma acest obiectiv”, a încheiat Juncker.

Relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia s-au degradat de la anexarea Crimeii şi de la izbucnirea conflictului sângeros din estul Ucrainei în 2014, fiind afectate recent şi de otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei sale la 4 martie la Salisbury, în sudul Angliei.

Londra consideră că Rusia a comandat acest asasinat comis cu un agent neurotoxic, ‘Novicioc’, fabricat, conform occidentalilor, de complexul său militar.


Autorităţile ruse afirmă că „nu există niciun program de cercetare şi dezvoltare sub numele de ‘Novicioc'”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?