X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Preşedintele Slovaciei a respins cabinetul premierului desemnat

20 mar. 2018,, 18:30   Externe
4161 1

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a respins cabinetul premierului desemnat Peter Pellegrini şi a cerut noi numiri pînă vineri, făcînd apel la schimbări guvernamentale mai puternice, pentru a atenua criza politică provocată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak, relatează marţi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

De la căderea comunismului în mod paşnic în urmă cu circa trei decenii, Slovacia s-a confruntat cu cele mai ample proteste după ce jurnalistul de investigaţii Jan Kuciak (27 de ai) şi logodnica sa au fost asasinaţi, fiind împuşcaţi în cap, luna trecută în locuinţa lor.

Protestatarii au ieşit în stradă pentru a cere noi alegeri şi asigurări privind o anchetă corectă în cazul asasinării lui Kuciak, care a făcut investigaţii referitoare la oameni de afaceri cu legături politice suspectaţi de corupţie.

Premierul Robert Fico a demisionat săptămîna trecută, în scopul menţinerii guvernării tripartite. El l-a propus pe Peter Pellegrini, colegul său de la partidul Smer şi vicepremier, pentru a conduce noul cabinet.

Pellegrini i-a prezentat luni preşedintelui noul său cabinet, propunîndu-l pentru funcţia de ministru de interne pe un oficial neafiliat politic, în scopul de a răspunde cerinţelor protestatarilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?