Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cum va fi actuala campanie electorală din Chișinău

20 mar. 2018,, 12:01   Capitala
6587 0

La actuala campanie electorală pentru alegerile noi din municipiul Chișinău, care vor avea loc pe 20 mai, din nou se va vorbi în mare parte despre geopolitică.

Astfel, vor fi ignorate problemele reale ale locuitorilor capitalei. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Activistul Vitalie Voznoi spune că este mai ușor să se vorbească despre geopolitică, decît să fie soluționate serios toate problemele reale ale omului. Potrivit lui, actualmente există doi candidați din echipe partinice mari, Ion Ceban și Andrei Năstase și un eventual candidat – Silvia Radu. Referitor la candidatul PL, Valeriu Munteanu, activistul susține că șansele acestuia sînt egale cu zero.

Alla Revenco, fondatoarea Asociației „Părinți solidari”, susține că și-ar dori ca actuala campanie electorală pentru primăria caăitalei să fie despre necesitățile și problemele oamenilor, despre nivelul nemaivăzut al corupției, despre insuficiența de cadre pedagogice. „Adică despre acele probleme care îi deranjează pe oameni. Unionismul sau „mîna Moscovei” sînt doar manipulări cu scopul de a distrage atenția oamenilor și de a-i diviza”, spune Alla Revenco. În opinia ei, cel mai mare pericol pentru politicul moldovenesc este o societate unită.

Activistul civic Sergiu Ungureanu a menționat că cea mai ușoară cale pentru candidați este să abordeze teme geopolitice. „Eu încerc să-mi imaginez alt scenariu, dar cu acești jucători și în aceste circumstanțe nu văd politicieni mai profesioniști care să rezolve problemele, care să nu evite oamenii”, spune Sergiu Ungureanu. Potrivit lui, dacă pretendenții vor veni cu soluții concrete ale unor probleme, vor fi priviți altfel de către chișinăuieni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?