X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filat: Dacă ești european, bea vin moldovenesc și mănîncă fructe moldovenești

12 sep. 2013,, 12:27   Politică
5843 6
Foto: filat.md
Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, cheamă partidele de guvernămînt să se consolideze în această situație dificilă pentru R. Moldova, indiferent de culorile politice. Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă, în contextul diferitelor provocări apărute în ultima perioadă, inclusiv pe marginea embargoului asupra vinurilor moldovenești impus de către Federația Rusă, transmite NOI.md.

Liderul PLDM susține că R. Moldova nu ar trebui să renunțe la parcursul european, în pofida provocărilor apărute la diverse capitole. ”Opțiunea R. Moldova este una fermă, vitală și fără de alternativă. Noi sîntem pe ultima sută de metri în acest proces. Asistăm la multe provocări care au ca scop periclitarea procesului nostru de integrare europeană. Trebuie să recunoaștem că fiecare avem interese ce țin de partidele pe care le reprezentăm, însă această situație ne obligă, indiferent de culorile politice pe care le reprezentăm, să fim solidari”, a specificat Vlad Filat.

Referindu-se la embargoul impus de Federația Rusă, Vlad Filat a subliniat că este o decizie regretabilă, care nu contribuie la dezvoltarea relațiilor bune cu Federația Rusă. În context, liderul PLDM a spus că în ultimele zile a discutat pe marginea acestor provocări cu mai mulți oficiali europeni. ”Am vorbit foarte tranșant despre sprijinul care urmează să fie oferit țării noastre. În urma acestor discuții, dar și acestei situații este firesc să vină mesajul: Dacă ești european bea vin moldovenesc și mănîncă fructe moldovenești. Asta ar însemna cea mai mare solidaritate pe care o așteptăm”, a precizat Vlad Filat.

În cazul problemei vinurilor moldovenești, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a anunțat ieri, 11 septembrie, după ședința guvernului că Federația Rusă a acceptat să poarte consultări cu partea moldovenească pe marginea embargoului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?