X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Merkel, primul lider UE care îl va felicita pe Putin pentru victorie

19 mar. 2018,, 16:01   Externe
2718 1

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, se pregăteşte să-l felicite pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea lui la preşedinţia Federaţiei Ruse şi va evoca în acest context dezacordurile lor într-o serie de probleme, a anunţat luni purtătorul de cuvînt al cancelarului federal german, informează AFP.

„Ea îi va scrie o telegramă foarte curînd (...) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări, se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane", a estimat Steffen Seibert.

"Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei", a adăugat Seibert, înainte de a insista asupra importanţei "de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus".

Luni dimineaţa, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat că Rusia va rămîne în mod cert "un partener dificil", dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, "pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale". El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei "competiţii politice echitabile".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?