Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldoveanul care produce dispozitive inedite pentru încărcarea telefoanelor (FOTO)

19 mar. 2018,, 13:51   Societate
4063 0

Fascinat de științele exacte încă din copilărie, Ivan Hodacovschi, un tînăr din Tiraspol, a devenit creatorul unor dispozitive inedite pentru încărcarea telefoanelor mobile, relatează Noi.md.

În adolescență a frecventat cursuri de electronică pe lîngă o întreprindere din Tiraspol, iar după absolvirea școlii a ales să meargă la o facultate de fizică și matematică. Primul post de muncă în cadrul unei companii de telefonie mobilă i-a adus și prima idee de afaceri.

„Aveam nevoie să încărcăm concomitent mai multe telefoane, ca să facem față numărului mare de comenzi. Pe atunci înțelegeam că aceeași problemă există și în localuri - cafenele sau restaurante, unde mulți oameni vor să își încarce telefoanele”, a mărturisit tînărul.

Aşa că, pornind de la această idee, Ivan a decis să creeze dispozitive de încărcare destinate mai multor localuri, îmbrăcîndu-le în haine originale.

„Orice încăpere cu design elevat își pierde farmecul odată ce cablurile de încărcare atîrnă de ici-colea”, spune el, așa că a ales să plaseze dispozitivul de încărcare, confecționat de sine stătător, în baza unor piese importate, în niște cutii sculptate în lemn, cu ornamente care îți fură privirile. Dispozitivul conține mai multe conectoare USB, iar fiind plasat pe masa clienților într-o cafenea sau restaurant, permite încărcarea telefoanelor mobile fără ajutorul prizei.


Recent, tînărul și-a depus dosarul la concursul de granturi pentru tinerii antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului, oferite de Uniunea Europeană şi mare i-a fost bucuria cînd a fost ales printre cei care au beneficiat de finanțare.

Astfel, cu banii obținuți, 7.480 de euro, tînărul a reuşit să-şi creeze o mică afacere şi să cumpăre două utilaje moderne, care îi facilitează munca.

În prezent, compania lui Ivan Hodacovschi numără patru angajați, iar tot ce fabrică vinde preponderent în stînga Nistrului, dar și la Chișinău, dispozitivele fiind la mare căutare printre proprietarii de localuri, dar și printre cei care vor să le facă cadouri originale celor dragi.

Acum, în afară de încărcătoare pentru telefoane mobile, mica întreprindere produce suvenire, cutii personalizate și ambalaje pentru diferite întreprinderi, dar și corpuri de iluminat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?