X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O intersecție din sectorul Botanica va fi reorganizată

19 mar. 2018,, 13:11   Capitala
2713 0

Intersecţia străzii Băcioii Noi cu bulevardul Dacia, una din cele mai periculoase din Capitală, urmează să fie reorganizată cu scopul de a devenit mai sigură pentru şoferi.

Asigurările vin din partea Inspectoratul Naţional de Patrulare care a propus să fie instalat un semafor suplimentar şi să fie reînnoit marcajul rutier. În ultimii cinci ani, la această intersecţie s-au produs peste 100 de accidente rutiere, care au răpit viaţa a cinci persoane şi au lăsat cu sechele alte 88.

"Şoferii se grăbesc. Circulă cu viteză spre aeroport şi în sens invers."

Şoferii spun că propunerea de a modificare a modul în care funcţionează semaforul este o idee bună.

"Trebuie de pus semafor care ar indica timpul, ca să se vadă de departe mai de departe cît a rămas timp ca să treacă la verde"

Cei de la INP au propus să fie instalate şi staţii de aşteptare moderne la intersecţia drumurilor.

"Ar fi bine să repare, nu vedeţi ce dezastru este, mai ales pe această vreme, ninge, cînd plouă, oamenii nu au se adăposti cînd aşteaptă transportul public"

Inspectorii de patrulare se vor întîlni cu autorităţile municipale pentru a discuta care dintre propunerile înaintate pot fi implementate acum şi care urmează să fie realizate pînă la sfîrşitul anului.

"Avem mai mute străzi în municipiul Chişinău, la moment se pilotează prin patrularea intensivă strada Munceşti, bulevardul Dacia, prins în tronsonu Hristo Botev, Grădina Botanică, mai avem şoseaua Balcani unde de asemenea avem multe accidente", a spus șeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Liviu Baziuc.

În 2017 au avut loc aproape 2.300 de accidente rutiere. 10 la sută din avarii s-au produs pe străzile din Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?