Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

A fost anunțată data cînd va începe reparația drumurilor

19 mar. 2018,, 12:21   Societate
3187 0

Lucrările de reparație a celor peste 1200 de kilometri de sectoare de drum din peste o mie de localități din țară ar putea începe în luna mai.

Declarația a fost făcută de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

„Ceea ce înseamnă că pînă în luna mai noi trebuie să fim pregătiți cu toate: să selectăm companiile care vor construi drumurile, să asigurăm accesul la nisip, pietriș etc., să ne asigurăm că există comunicare cu administrațiile publice locale și ei vor colabora și vor reuși să livreze aceste rezultate”, spune ministrul. Chiril Gaburici susține că și-ar dori ca acest proiect să fie extins și în anii viitori.

Ministrul a declarat că localitățile în care vor fi reparate drumuri în cadrul acestui proiect au fost selectate după numărul de locuitori. Potrivit lui, au fost monitorizate principalele drumuri din localități și s-a depistat care dintre ele are cea mai mare necesitate de reparație.

Primarul satului Cărpineni, raionul Hîncești, Ion Cărpineanu, se întreabă cît timp va continua acest proiect și dacă va fi accesibil și pentru anul 2019. „Noi ne-am dori foarte mult ca să avem acces la bani pentru drumuri locale de fiecare dată, în fiecare an”, a afirmat Ion Cărpineanu.

Directorul Asociației oamenilor de afaceri, Alexandru Baldag, afirmă că acest proiect nu înlocuiește alte proiecte prevăzute în bugetul de stat. „Aici mă refer la acele proiecte de construcție, reconstrucție a drumurilor naționale și unele proiecte finanțate de donatori străini. La fel, administrația publică locală are și ea o parte din buget care va utiliza acești bani pentru reconstrucția drumurilor locale. Or, proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” este un proiect complementar pentru toate localitățile din Republica Moldova”, a menționat Alexandru Baltag. În opinia lui, realizarea cu succes a acestui proiect va reprezenta un semnal pozitiv atît pentru populația Republicii Moldova, cît și pentru partenerii internaționali.

Autoritățile publice centrale intenționează să cheltuiască pentru reparația a peste 1200 kilometri de sectoare de drum din peste o mie de localități din țară circa 1 miliard 600 milioane lei din sursele proprii, dar și din donațiile partenerilor externi precum BERD, BEI și Banca Mondială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?