Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

ANSA a retras din comerț 100 kg de produse alimentare

17 mar. 2018,, 17:33   Societate
5024 0

În rezultatul controlului inopinat desfășurat la secția de preparare a bucatelor culinare de la magazinul Cvin, amplasat pe strada Independenței 3/1 din Chișinău, Inspectorii ANSA au retras din circuitul tehnologic și comercial 100 de kilograme de semifabricate.

Ei au emis și prescripții de înlăturare a neconformităților existente, urmînd a fi întocmit un proces verbal de contravenții.

Printre încălcările depistate se numără nerespectarea normelor sanitare și de igienă (utilizarea ustensilelor și utilajelor murdare cu un grad avansat de uzură, slaba igienizare a încăperilor de producere, nerespectarea elementară a condițiilor de menținere a igienei personale), ignorarea normelor de vecinătate la păstrarea produselor alimentare, lipsa marcajului ce ar indica data și termenul de păstrare a semifabricatelor și produselor finite. Produsele culinare se comercializează cu termen de valabilitate expirat. Printre alte încălcări depistate este și nerespectarea regimului termic de păstrare a produselor finite și semifabricate.

Administrația magazinului a fost prevenită că, în caz de tergiversare a înlăturării neregulilor depistate, activitatea secției de semifabricate va fi suspendată.

De menționat, că de la începutul lunii curente, inspectorii din subdiviziunile teritoriale ANSA au efectuat controale inopinate și programate la 82 de magazine alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?