Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Promo-LEX: Deschiderea secțiilor de vot în Transnistria la alegerile din Rusia, ilegală

17 mar. 2018,, 15:15   Politică
4988 8

Organizarea alegerilor prezidențiale ruse în regiunea transnistreană,are loc prin înclăcarea dreptului internațional și a drepturilor omului.

Asociația Promo-LEX își exprimă îngrijorarea privind lipsa coordonării cu autoritțile de la Chișinău vizavi de deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, cu ocazia scrutinului prezidențial de duminică, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Asociației se menionează că pentru alegerile din 18 martie autoritățile Federației Ruse au decis deschiderea a 27 de secții de votare în Republica Moldova. Dintre acestea, trei sînt constituite în teritoriul controlat de autoritățile constituționale și alte 24 sînt constituite în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Asociația Promo-LEX își exprimă regretul față de modul în care s-a decis constituirea celor 24 de secții de votare în regiunea transnistreană. Asociația consideră că aceste acțiuni, care nu par să fie coordonate cu autoritățile Republicii Moldova, sînt contrare cutumelor diplomatice și vin să confirme o dată în plus că anume Federația Rus deține controlul de facto asupra administrației regiunii transnistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?