Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Atenționare în legătură cu schimbarea bruscă a vremii

17 mar. 2018,, 13:30   Societate
3250 0

Conducătorii auto sînt îndemnați să-şi echipeze mijloacele de transport cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante şi să poarte în portbagaj lopată şi pungă cu nisip.

În cazurile în care se vor pomeni pe drumuri cu circulație dificilă, pînă la venirea salvatorilor, sînt rugați să țină motorul mașinii pornit în mod dozat, pentru a evita cazurile de intoxicații cu gaze de eșapament. Atenționările salvatorilor vin în contextul prognozelor meteo de schimbare bruscă a vremii, transmite IPN.

Oamenii sînt îndemnați să nu pornească la drum dacă nu este strict necesar. Dacă o fac totuși, să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Pietonii sînt atenționați să evite deplasarea pe porțiunile de drum unde posibil vor atîrna crengi și cabluri electrice, căzute din cauza depunerilor de lapoviță.

O altă atenționare ține de exploatarea corespunzătoare a sobelor și a aparatelor electrice de încălzit, pentru a evita producerea incendiilor. În caz de situații de risc, persoanele sînt rugate să apeleze serviciile de urgență.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii. În perioada 17-22 martie, în legătură cu apropierea cicloanelor mediteraneene, se prevăd condiții meteo complicate. Vor cădea precipitații sub formă de ploaie, pe 18 martie, iar pe19 martie, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsori, pînă la 10-15 l/m2 în 12 ore. Izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și pe crengi. Vîntul nord-vestic se va intensifica pînă la 15-20 m/s. Temperaturile scad simțitor. Minimele vor varia între -8 și -13 grade Celsius, pînă pe 22 martie, iar maximele vor fi între 0 şi -5 grade Celsius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?