Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ziua tăcerii în Rusia, înainte de scrutinul prezidențial

17 mar. 2018,, 13:45   Externe
3200 2

În Rusia, este ziua tăcerii înainte de alegerile prezidenţiale programate pentru duminică. Ruşii vor avea de ales dintre cei opt candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte.

Sondajele arată însă că rezultatele vor fi fără surprize. Favorit al cursei electorale a fost desemnat Vladimir Putin. El este cotat cu aproximativ 70 la sută dintre preferinţele electoratului. Printre alţi candidaţi înscrişi pentru şefia statului este Vladimir Jirinovski, cotat cu cinci la sută. În această luptă participă şi Pavel Grudinin din partea Partidului Comunist.

Singura reprezentantă a opoziției este Ksenia Sobciak, dar şansele ei pentru cîştig sînt extrem de mici. Ceilalți patru candidați, Serghei Baburin, Maksim Suraikin, Boris Titov și Grigori Iavlinski, sînt cotați cu pînă la un procent din preferințele electoratului.

Între timp, autorităţile de la Kiev au anunţat că cetăţenii ruşi care se află în Ucraina nu vor putea participa la scrutin. Forţele de ordine le vor interzice accesul la consulatele Rusiei. Decizia a fost luată după ce Moscova a deschis secţii de votare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal în 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?