X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Băsescu, decis să majoreze exporturile de vinuri moldovenești în România

11 sep. 2013,, 17:21   Societate
3303 3
Foto: ghidularadean.ro
Președintele României, Traian Băsescu, și cel al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, au purtat astăzi o discuție telefonică pe marginea embargoului asupra vinurilor moldovenești impus de Federația Rusă. Purtătorul de cuvînt al președintelui R. Moldova, Vlad Țurcanu, a anunțat ulterior în cadrul unui briefing de presă că partea română intenționează să majoreze volumul de vinuri importate din țara noastră, transmite NOI.md.

”Președintele Băsescu i-a comunicat lui Nicolae Timofti despre disponibilitatea părții române de a crește substanțial importurile de vinuri și de alte tipuri de produse agricole din R. Moldova, ca urmare a deciziei recente a Federației Ruse de a stopa importurile de vin din țara noastră. Traian Băsescu a subliniat că va face recomandări Guvernului României și societăților comerciale specializate”, a anunțat Vlad Țurcanu.

Amintim că Federația Rusă a anunțat ieri, 10 septembrie, că suspendă total livrările de produse alcoolice moldovenești pe piața rusă. Șeful Rospotrebnadzor-ului, Ghenadi Onișcenko, a invocat drept motiv calitatea vinurilor moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?