Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Revine iarna în Moldova

16 mar. 2018,, 10:05   Societate
12011 0

Meteorologii atenţionează că în acest weekend vremea se va răci brusc şi vor reveni ninsorile.

După o perioadă cu temperaturi de pînă la 15 grade Celsius, vremea se schimbă brusc. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare din nou se va instala frigul. Vom avea temperaturi de pînă la minus 13 grade.

„Pe 22 ne aşteptăm, pe timp de noapte, să fie între minus 8 şi minus 13 grade Celsius. Şi pe timp de zi să oscileze între minus patru, minus nouă grade Celsius. În partea de sud avem şi influenţa ciclonului sudic, care va aduce precipitaţii pe teritoriul nostru. Acestea vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare", a menţionat Ghenadie Roşca, meteorolog.

Specialiştii spun că agricultorii nu au motive de îngrijoare, pentru că temperaturile scăzute nu vor afecta culturile agricole.

„Recomandăm fermierilor să monitorizeze situaţia după aceste îngheţuri. Oamenii nu trebuie să se grăbească cu hrana suplimentară la grîul de toamnă. Eu cred că gerurile nu vor avea o putere chiar mare”, a declarat Boris Boincean, cercetător la Institutul "Selecţia" .

Schimbarea bruscă a vremii este cauzată de o masă de aer polar care traversează în această perioadă întreaga Europă. Vremea va reveni la normal abia după data de 24 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?