X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul R.Moldova regretă embargoul asupra vinurilor moldovenești

11 sep. 2013,, 12:05   Politică
4372 5
Foto: moldova.org
Guvernul R. Moldova califică drept regretabilă decizia Federației Ruse de a sista importul de băuturi alcoolice moldovenești. Concluzia a fost făcută astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru prezidate de către premierul Iurie Leancă, cu participarea ministerelor agriculturii, economiei şi afacerilor externe, transmite NOI.md.

În urma unei analize a situaţiei create, a fost luată decizia de a solicita autorităţilor de la Moscova lansarea consultărilor pentru dezvoltarea unui sistem de livrare a băuturilor alcoolice conform normelor Acordului de comerţ liber în cadrul CSI.

În rezultatul consultărilor urmează a fi identificate toate cerinţele de calitate şi inofensivitate pentru accesul pe piaţa rusă a produselor vinicole moldoveneşti, astfel încît să se ţină cont de noile solicitări ale Federației Ruse, inclusiv ajustarea mecanismului de certificare.

R. Moldova exportă în Federaţia Rusă 28% din vinuri şi 22% din divinuri, în valoare totală de 60 de milioane de dolari, ceea ce constituie 3% din volumul total al exporturilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?